Home

VT Rock Fest

Svake godine manifestacija Rokovo ponudi sadržaje i za ljubitelje rock glazbe. VT Rock Fest, u organizaciji Savjeta mladih grada Virovitice, Kluba mladih Virovitica i Turističke zajednice grada Virovitice, prilika je za predstavljanje glazbenika koji pridonose razvijanju i održavanju virovitičke rock scene. Mnogobrojni ljubitelji rock glazbe mogu uživati u raznim glazbenim stilovima, od poznatih rock balada ’60-ih i ’70-ih do rock glazbe novijega datuma. 

 

Virovitički ulični festival VUF

Svakoga Rokova gradski centar postaje pozornica za čaroliju pokreta, plesa, smijeha i vatre u izvedbi ljudi koji žive ljubav prema zabavi i festivalu. Žongleri, hodači na štulama, cirkusanti, klaunovi, bubnjari, zračni akrobati i drugi članovi ove zanimljive družine svake godine otkrivaju čari zabave posjetiteljima Rokova.

 

VIROkreativa

U sklopu Rokova, Kreativna udruga “Unikat”, u suradnji s Turističkom zajednicom grada i Gradom Virovitica, organizira sajam kreativaca i reviju nakita pod nazivom VIROkreativa.
Uz mnoštvo izlagača, sajam je upotpunjen bogatim popratnim sadržajem (besplatne radionice, natjecanja kreativaca…), a vrhunac događanja večernja je modna revija nakita. 

 

Otvoreni most

Već više od 40 godina Likovni klub „Nikola Trick“ čuva umjetnost grada Virovitice kroz svoje djelovanje, a svake godine za Rokovo članovi Kluba svoje sugrađane i njihove goste obraduju Otvorenim mostom i tradicionalnom godišnjom prodajnom izložbom umjetnina, suvenira, slika, rukotvorina.

 

Izložba „Virovitica voli vlakove“

Za vrijeme Rokova na Željezničkom kolodvoru u Virovitici svakodnevno se može pogledati izložba “Virovitica voli vlakove”. Radi se o jedinstvenoj izložbi u ovom dijelu Europe, na kojoj je, na 300 metara kvadratnih, svoje mjesto našlo oko 3.500 različitih modela maketa vlakova, tramvaja, automobila, autobusa, helikoptera, tenkova, ukratko – postav koji oduzima dah i djeci i odraslima. 

 

Izložba malih životinja

U sklopu programa Rokova, virovitičko Društvo uzgajivača malih životinja „Golub“ organizira izložbu malih životinja. Posjetitelji mogu vidjeti velik broj ptica i golubova, kunića, peradi…, a izložbi se najviše vesele najmlađi posjetitelji.

 

Večernji glazbeni program

Svake godine, osim niza dnevnih događanja, za Virovitičane i njihove goste priprema se i bogat večernji glazbeni program. Nastupaju brojna glazbena imena, a svatko u programu može pronaći nešto za svoj ukus. Nastoji se uvijek uskladiti sa željama građana i omogućiti im da izvođače koje slušaju putem televizije i radija imaju prilike vidjeti i uživo u svojemu gradu.

Skip to content