U okviru ovogodišnjeg Rokova, koje će početi 5. i trajati do 16. kolovoza održat će se oko 80 događanja, rekao je na predstavljanju Programa Rokovo 2014. u prostorijama Gradske uprave, predsjednik Organizacijskog odbora, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-Od 13 koncerata na Rokovu će između ostalih nastupiti Mladen Grdović, Mejaši, Opća opasnost, Svadbas i Vatra, u okviru Rokova i ove će se godine održati VUF ( Virovitički ulični festival) , Ljetno kino s 8 predstava, 12 izložbi od čega posebno treba izdvojiti Likovnu baštinu obitelji Pejačević kao zajedničku izložbu Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka i Gradskog muzeja Virovitica te izložbu povodom 780 godina od Kolomanove povelje Virovitici u organizaciji Državnog arhiva, 14 sportskih te 24 ostalih događanja među kojima će se održati završnica Igara na vodi, kazao je Ivica Kirin.

Troškovi manifestacije će prema procjenama, organizatora, grada Virovitice i Turističke zajednice iznositi oko 330.000 kuna, što je za 50.000 kuna manje nego prošle godine. Grad Virovitica pokriti će troškove u iznosu od 50.000 kuna, Turistička zajednica od 150.000 kuna, dok će ostatak sufinancirati sponzori i donatori. Od zakupa javnih površina očekuje se prihod od minimalno 80.000 kuna.

Medijski pokrovitelj Rokova su Radio Virovitica, Virovitički list i portal icv.hr, a što se promocije tiče i ove godine građani će moći posjetiti internetsku stranicu www.rokovo.com na kojoj će se moći upoznati sa svim aktivnostima vezanim uz ovu manifestaciju.