U centru grada povodom obilježavanja Dana grada Virovitice „Rokova 2016.“ i ove je godine održana VIROkreativa, kulturno – umjetnički festival koji okuplja kreativce iz gotovo cijele Hrvatske s ciljem promicanja kreativnog izražavanja, druženja kreativaca, održavanja radionica za djecu i odrasle. Organizaciju potpisuju, već petu godinu za redom, kreativna udruga “Unikat” i Turistička zajednica grada Virovitice.

Ovogodišnji festival sastojao se od sajma, raznih radionica za djecu i odrasle te u konačnici i modne revije nakita, koju je otvorila zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac. Na reviji je predstavljen nakit šest natjecateljica, a nosile su ga članice KUC-a Virovitica. Za frizure modela pobrinuo se studio za kosu „Virus“, dok je haljine sašila članica udruge Unikat Snježana Paripović-Gut. Nakon revije, najdizajnerom, prema ocjenama žirija, proglašena je Gordana Božinović iz Slavonskog Broda, a nagradu joj je uručila potpredsjednica udruge „Unikat“ Đurđica Giba.

Osim toga, na reviji je proglašen i najljepši štand, štand sa lavandom Katice Krstić te najbolji rad s radionice kreativaca, organizatora Zvonimira Zdjelara iz Virovitice, a svi radovi s radionice poklonjeni su Socijalnoj samoposluzi „Djelo ljubavi“ Virovitica. (www.icv.hr; žđ; foto: Matija R. & Željka Đ.)

…Galerija fotografija…