Spoj marša i plesa uz pratnju orkestra Gradske glazbe Virovitica i ove je godine otvorio Rokovo, manifestaciju kojom se tradicionalno obilježava Dan grada Virovitice. Rođendan svoga grada Virovitičani će proslaviti kroz pet dana, a tradicionalni defile znak je početka još jedne nezaboravne avanture u našem gradu. Defile Gradske glazbe i mažoretkinja od Dvorca Pejačević do Gradske knjižnice, unatoč kiši, pratili su brojni građani koji će od danas do 16. kolovoza uživati u bogatom i raznolikom programu najveće manifestacije u ovom dijelu Hrvatske koju su i službeno proglasili otvorenom virovitičko-podravski župan Igor Andrović i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

MG 7670

Legenda domaće rock scene Jurica Pađen i njegov Aerodrom, koji je osnovao 1978. godine i s kojim danas nastupa, otvorili su glazbeni dio ovogodišnjeg Rokova 2017. Virovitičani i njihovi gosti u jedan glas su ispred pozornice kod Gradske knjižnice i čitaonice pjevali „Običnu ljubavnu pjesmu”, “Fratelo”, “24 sata dnevno”, “Dobro se zabavljaj“, „Što si u kavu stavila“, „Kad misli mi vrludaju“… Osim starih hitova koji su ostavili nezaboravan trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, na virovitičkom koncertu Jurica Pađen i Aerodrom oduševili su mnoštvo okupljenih i novim singlovima: „Od sutra ne pušim“, „Ispod tuša“, „Ja te jednostavno volim“… Inače, ovaj rock glazbenik i gitarist je tijekom svoje impresivne glazbene karijere bio član sastava Grupa 220, 4 asa, Parni valjak, Azra i ITD Bend, a osnivač je glazbenog sastava Aerodrom i Pađen benda.

Glazbeni dio subotnje večeri Rokova 2017. nastavljen je još jednim rock koncertom na kojem se virovitičkoj publici predstavio sjajan Bang Bang u kojem svira i jedan Virovitičanin. Riječ je o klavijaturistu Mihaelu Kurjančiću koji svira i u poznatoj virovitičkoj grupi „Vatra“. „Pijani i zaljubljeni“, „Stranci“, „Bez obzira na sve“, „Imam“, samo su neke od pjesama koje su izvali, a osim autorskih bilo je tu i starih rock i blues hitova…

MG 7869