Čast i zadovoljstvo da prvi stupe na glavnu pozornicu ovogodišnjeg Rokova pripala je poznatoj virovitičkoj glazbenoj grupi “Jeans”. Ovaj mladi virovitički sastav u kojem sudjeluju Filip Hrvoić, Ivan Mandić, Josip Dvorski, Filip Vujasin i Tomislav Dumenčić aktivno radi oko 5 godina, ima bogato iskustvo na mnogobrojnim koncertima, ali i raznim proslavama. To se potvrdilo i u nedjelju 12. kolovoza kada su mnogobrojnim rock i pop uspješnicama razveselili i rasplesali mnogobrojnu publiku, te je dobro pripremili za nastup njihovih starijih kolega, osječke grupe “Vigor” koja je bila vrhunac večeri.

MG 6719

Njihovi hitovi poput “Još fališ”, “Da sam ja on”, “Divna” i ostale poznate su svakom uhu, a vrlo dobra izvedba i zanimljiv pristup nije razočarao mnogobrojne virovitičane, od onih mlađih do onih starijih koji ovaj sekstet zasigurno svrstavaju u svoje omiljenije grupe. Grupa Vigor se profesionalno vinula na hrvatsko glazbeno nebo obradom jedne grčke pjesme, a zadržala se svojim predanim radom, dobrim odabirom pjesama, ljubavlju i zalaganjem članova banda.

MG 6965

Naravno, sve je to prepoznala i virovitička publika koja im je na koncertu pružila maksimalnu podršku. Njihov je odabir rock u pop maniru, što je unazad desetak godina našlo vrlo dobro tlo na području Lijepe naše. U svakom slučaju ovaj odličan koncert bio je i odličan uvod u koncerte koji će se idućih dana odvijati povodom Rokova na glavnoj gradskoj pozornici. (www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)