Novoizgrađena hala Viroexpo već je pokazala svoju multifunkcionalnost. U njoj se održavaju treninzi brojnih virovitičkih sportskih klubova. Među njima je i Stolnoteniski klub Virovitica.

U spomenutom prostoru, povodom Dana grada Virovitice – Rokova 2019. održano je pojedinačno prvenstvo Virovitice u stolnom tenisu. Nastupilo je dvadesetak stolnotenisača i to uglavnom članova STK Virovitica te nekoliko rekreativaca.

Kako članovi Kluba treniraju cijelo ljeto pokazali su zavidnu formu. Prva tri mjesta zauzeo je očekivano trojac prvotimaca virovitičkog stolnoteniskog drugoligaša: 1. Ivica Đerđ, 2. Josip Jagušić i 3. Darko Kulej.

Stolni tenis ROKOVO 2019 Custom 1

Zanimljivo je da su svi njihovi međusobni mečevi bili vrlo neizvjesni i dramatični te završili rezultatom 3:2 u setovima.

Darko Kulej, predsjednik i igrač Kluba u razgovoru nam je potvrdio, da su virovitički stolnotenisači vrlo zadovoljni uvjetima i mogućnostima koje im pruža ova dvorana. Namjera im je da u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Virovitice i tvrtkom Viroexpo, još više populariziraju ovaj prekrasan sport.

Na jesen će pokrenuti stolnotenisku školu za djecu do deset godina te osigurati termine za rekreativno igranje svih zainteresiranih stanovnika našeg grada. Naravno, s radošću očekuju i prvi službeni meč u ovom prostoru te novu natjecateljsku sezonu 2. Hrvatske lige, gdje će pokušati napasti sam vrh ljestvice.

(www.icv.hr, mš)