U sklopu VIROkreative, povodom proslave Dana grada, sinoć (nedjelja) je na pozornici kod Gimnazije Petra Preradovića održana revija dizajnera nakita, koju je otvorio gradonačelnik Ivica Kirin. Ove godine, šestero kreativaca predstavilo se sa svojim radovima.

Stručni žiri, koji su činile zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, magistra edukacije likovne kulture u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić i profesorica likovne umjetnosti u Klasičnoj katoličkoj gimnaziji Anja Brabec te ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo su nakon pomnog prosuđivanja svega viđenog odlučile da je pobjednica Blaženka Đukec čije su kreacije od kože zaista jedinstvene i unikatne. Plaketu za najdizajnera uručila joj je dopredsjednica Kreativne Udruge Unikat Đurđica Giba.

MG 5349

Svoj talent kroz ručno izrađen nakit na reviji su pokazale i Ivona Županić, Ivana-Laura Ilijaš, Ana Mijač, Branka Alikavazović i Nada Poljak.

Uz centralnu reviju nakita, održale su se i dvije prateće. Publici se predstavila članica Udruge Unikat Sanda Štrković sa samostalnom revijom odjeće, a članice KUC-a Virovitica, koje su nosile sve revije, u pratnji najmlađih članica predstavile su i asortiman DAR Shopa.

MG 5383

Podijeljene su i nagrade za najkreativca i ona za najzanimljiviji i najoriginalniji štand. Nagradu za najštand odnijela je Ljerka Mesarić, vlasnica Obrta za dizajnerske djelatnosti – Bajka, dok je najkreativcem i ove godine proglašen Zvonimir Zdjelar. Nagrade su im uručile članica Unikata Sandra Mioković i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)