Počela je proslava 788. rođendana grada Virovitice. Svečanost otvorenja započela je tradicionalnim defileom Gradske glazbe i mažoretkinja, a kojima su se i ove godine pridružili grofica Barbara i grof Antun Pejačević. Oni su povorku poveli iz svog dvorca pa sve do šetnice ispred Gimnazije Petra Preradovića na kojoj se nalazi jedna od dvije pozornice u gradu na kojima će se kroz pet dana proslave održati brojni koncerti i nastupi.

Grof i grofica, koje su utjelovili glumci Kazališta Virovitica Goran Koši i Monika Lanšćak, pozdravili su okupljene i čestitali gradu Virovitici još jedan rođendan. Čestitkama se pridružio i župan virovitičko-podravski Igor Andrović, dok je gradonačelnik Ivica Kirin i službeno otvorio Rokovo.

Organizaciju manifestacije i ove godine potpisuju Grad Virovitica i gradska Turistička zajednica. Za sve Virovitičane i posjetitelje pripremili su brojna događanja, od koncerata i izložbi do sportskih natjecanja. Cijeli program možete vidjeti OVDJE. (www.icv.hr, mp; foto: M. Rođak)