Rokovo 2023. u organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice održat će se od 13. do 16. kolovoza, a nastupit će Crvena jabuka, Opća opasnost, Divlje jagode i Najbolji hrvatski tamburaši. Doznajemo to od direktorice TZ Grada Virovitice Katarine Đurđević.

– Cjelokupni program Rokova objavit ćemo u mjesecima koji slijede. Pozivam sve da dođu u Viroviticu u kolovozu i da s nama proslave blagdan našeg zaštitnika sv. Roka i Dan grada Virovitice – Rokovo 2023. – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.

Manifestacija će se 13. kolovoza otvoriti koncertom dobro nam poznatog benda Opće opasnosti. Ovaj hrvatski rock sastav iz Županje 1992. godine osnovali su Slaven Živanović – Žiža i Pero Galić. Za sve posjetitelje manifestacije Rokova izvest će brojne hitove poput „Jednom kad noć“, „Uzalud sunce sja“, „Da je Bog dao“, Tvoje ime čuvam“, „Pobjego sam“, „Kriva si“, „Srce zna“, „Nisam rođen pod sretnim zvijezdama“, „Treba mi nešto jače od sna“…

14. kolovoza dolaze nam Divlje jagode, čija karijera traje od davne 1977. godine. Ostavile su trajni pečat u heavy metal i hard rock glazbi na ovim prostorima zahvaljujući pjesmama s kojima se identificiraju kako nove i nadolazeće generacije, tako i niz generacija prije njih. „Jedina moja“, „Krivo je more“, „Motori“, „Ne želiš kraj“, „Marija“, Kap po kap“ i druge dobro poznate „stvari“ zasvirat će u centru Virovitice.

Na sam dan Rokova, 16. kolovoza slušat ćemo legendarnu Crvenu jabuku. Više od tri desetljeća glazbene karijere, brojni hitovi, prepoznatljiv Žerin vokal, svima dobro znane starke i još puno puno toga, najbolje opisuju njihovo djelovanje, a građani Virovitice i njihovi gosti moći će uživati u nekim od najljepših ljubavnih pjesama i hitova kao što su „Ima nešto od srca do srca“, „Volio bih da si tu“, „Bježi kišo s prozora“, „Principessa“, „Dirlija“, „Stižu me sjećanja“, „To mi radi“, „Sviđa mi se ova stvar“ i brojnih drugih.

Uživat će i oni koji preferiraju zvuke tamburice jer će Virovitica  15. kolovoza ugostiti i Najbolje hrvatske tamburaše, jedan od najznačajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj. Svoj glazbeni uspon, tada pod imenom Zlatni dukati, započeli su 1. srpnja 1987. godine. Od 2000. godine stalni član sastava je i Virovitičanin Denis Špegelj koji je 2021. godine dobio i Zahvalnicu Grada Virovitice za iznimne rezultate u glazbenoj djelatnosti. „Ne dirajte mi ravnicu“, „Andrija Čordaš“, „Vranac“, „U mom selu širok šor“, „Sve ću prodat sutra“, „Ja polako pijem“, „Kraj jezera“ i „Prijatelju moj“, samo su dio bogatog glazbenog repertoara Najboljih hrvatskih tamburaša kojim i nakon 30 godina i više od 30 albuma vjerno čuvaju i promoviraju izvornu tamburašku glazbu. (tz-virovitica.hr, virovitica.hr; fotografija: Ilustracija)