Na ovogodišnjoj proslavi Dana grada Virovitice – Rokovo 2023, koja će se u organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice održati od 13. do 16. kolovoza, nastupit će Crvena jabuka, Opća opasnost, Vatra i Najbolji hrvatski tamburaši.

Brojna sportska događanja koja se održavaju povodom Rokova, poput Memorijalnoga nogometnog turnira Tomislav Meseš – Stjepan Laslo, Županijskoga teniskog turnira, Ljetnoga Virovitica nogometnog kupa, atraktivnoga Aeromitinga Vitlo Open te Natjecanja u rukometnim vještinama na šetnici ispred Gimnazije, počinju već od subote, 12. kolovoza.

U nedjelju, 13. kolovoza, nakon defilea Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe, uz prikaz dvoranskih plemićkih plesova našeg KUD-a Virovitica, a sve predvođeno grofom Antunom i groficom Barbarom Pejačević, svečano ćemo otvoriti ROKOVO 2023. Istoga dana počinje i virovEATica FOOD FEST koji će se na posebno uređenom prostoru košarkaškog igrališta Gimnazije održavati svaki dan Rokova od 18 sati. Koncertni dio programa Rokova otvorit ćemo nastupom OHIO BANDA i OPĆE OPASNOSTI koji će za sve posjetitelje izvesti brojne hitove poput „Jednom kad noć“, „Uzalud sunce sja“, „Da je Bog dao“, Tvoje ime čuvam“, „Pobjego sam“, „Kriva si“, „Srce zna“, „Nisam rođen pod sretnim zvijezdama“, „Treba mi nešto jače od sna“…

U ponedjeljak, 14. kolovoza, u organizaciji Kluba mladih i Savjeta mladih Virovitica održat će se VT ROCK FEST s nastupima bendova CONTRA, FREEWAY BAND i BLUZY THREESOME, a od 22 sata sve posjetitelje očekuje veliki rock koncert VATRE.

*”Koncert bosanskohercegovačkog heavymetal i hard rock sastava Divlje Jagode koji je bio na rasporedu u ponedjeljak, 14. kolovoza u sklopu ovogodišnjeg programa proslave Dana grada Virovitice zbog objektivnih zdravstvenih razloga, neće se održati, tj. odgađa se za Rokovo 2024. Umjesto njih nastupit će popularni virovitički rock sastav Vatra.

Od ponedjeljka, 14. kolovoza, započinje i trodnevni VIROVITIČKI ULIČNI FESTIVAL – popularni VUF, uz brojne predstave, mađioničare, akrobate, žonglere, bubnjare i veliki fire show. Gradska knjižnica i čitaonica je i ove godine pripremila bogati kulturni program s otvorenjima izložbi, predstavljanjima knjiga i brojnim zanimljivim radionicama za djecu i mlade.

U utorak, 15. kolovoza, održat će se tradicionalni ViroKREATIVA sajam tradicijskih proizvoda i rukotvorina, a u večernjem terminu, nakon smotre folklora te revije unikatnog nakita i proglašenja najdizajnera ViroKREATIVE, nastupit će NAJBOLJI HRVATSKI TAMBURAŠI. „Ne dirajte mi ravnicu“, „Andrija Čordaš“, „Vranac“, „U mom selu širok šor“, „Sve ću prodat sutra“, „Ja polako pijem“, „Kraj jezera“ i „Prijatelju moj“ samo su neki od hitova koji će zasvirati 15. kolovoza povodom proslave Dana grada u centru Virovitice.

U srijedu, 16. kolovoza, tradicionalnom budnicom Gradske glazbe ulicama grada i svečanom svetom misom i procesijom obilježit ćemo dan zaštitnika naše župe, Sv. Roka. Uz nastup INDIAN SUMMER BANDA, na sam dan Rokova, 16. kolovoza, građani Virovitice i njihovi gosti moći će uživati i u nekim od najljepših ljubavnih pjesama i legendarnih hitova CRVENE JABUKE, poput „Ima nešto od srca do srca“, „Volio bih da si tu“, „Bježi kišo s prozora“, „Principessa“, „Dirlija“, „Stižu me sjećanja“, „To mi radi“, „Sviđa mi se ova stvar“ i brojnih drugih.

  • Zahvaljujemo svim našim institucijama, udrugama i klubovima koji su se i ove godine uključili i pripremili iznimno bogat i raznolik program proslave Dana grada Virovitice – ROKOVA 2023. Pozivamo sve građane i posjetitelje da nam se pridruže i uživaju na brojnim događanjima, od sportskih turnira, sajmova, uličnih festivala, izložbi, koncerata… – poručuju iz Turističke zajednice grada Virovitice.

Cjelokupan program proslave Dana grada Virovitice pogledajte u nastavku…