Završilo je Rokovo 2023. – manifestacija kojom je kroz pet dana Virovitica slavila 789. obljetnicu postojanja.

Zabavnim, kulturnim i sportskim programima, te prezentacijom rada udruga i klubova, ispričana je priča o Virovitici kao gradu koji je živ, koji se mijenja, a koji i dalje ostaje prepoznatljiv.

Glavnu pozornicu na završnoj večeri prvo su dobro zagrijali dečki iz virovitičkog Indian Summer Banda, a zatim je usijanu atmosferu dodatno podigla Crvena jabuka, popularni sarajevski pop rock sastav koji je na glazbenoj sceni od 1985. godine.

Uoči koncerta, sve nazočne pozdravio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, te im zaželio dobrodošlicu i dobru zabavu, a svim Virovitičankama i Virovitičanima uputio čestitku u povodu Dana grada i blagdana svetog Roka.

Bio je ovo definitivno najiščekivaniji koncert u sklopu ovogodišnjeg programa proslave Dana grada Virovitice, na koji su pristigli posjetitelji iz svih krajeva Virovitičko-podravske županije i šire.

Nezaboravnu večer ispunjenu glazbom, emocijama i neopisivom energijom, ovaj legendarni glazbeni sastav na čelu s neuništivim Žerom, obilježio je svojim bezvremenskim hitovima, uz koje su se mnoge generacije zaljubljivale, ali i liječile slomljena srca…

Crvena jabuka i publika tako su uglas pjevali “Ima nešto od srca do srca”, “Stižu me sjećanja”, “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija”, “Zovu nas ulice”, “Tuga, ti i ja”, “Nekako s proljeća”, “To mi radi” i brojne druge.

Donosimo djelić atmosfere s koncerta kojim je ispraćeno još jedno Rokovo, zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr, ts, foto: A. Fawzi)