Nakon singlova “Pričala si mi” , “Molim te ne plači zbog nas” i “Dao sam ti sve”,  te odličnog debitantskog albuma “Sunce izlazi na zapadu”, virovitički rock bend „Contra” nastavlja s radom. Bend se nalazi na pola turneje pod nazivom “Sunce izlazi na zapadu 2023. ” koja je podijeljena u dva dijela, o čemu su nam više rekli dečki iz benda.

– S motom” Be Yourself ” (Budi svoj) odsvirali smo u svim eminentnim klubovima i festivalima prvu polovicu godine, potom si uzeli pauzu i pripremili još jedan spot koji izlazi ujesen. Osim toga snimili smo session live u studiju kao posvetu sastavu „Termiti”, punk sastav iz Rijeke s kraja 70-tih godina, obradivši njihovu pjesmu “Vjeran Pas”. Povod toj posveti bio je nažalost nedavna smrt bubnjara Termita Berislava Dumenčića – Bere, ali i činjenica da naš sastav izvodi između ostalog i skladbe „Termita” od početka svog nastajanja – rekli su nam Contraši koji su potom i najavili skorašnji nastup u Virovitici.

– Nastavak naše turneje započinje otvaranjem Virovitica Rock Festa u povodu Rokova, u ponedjeljak, 14. kolovoza na pozornici ispred Gimnazije. Potom ćemo turneju nastaviti i u drugim gradovima u Hrvatskoj, što se može vidjeti i na našim web stranicama. Osim što ćemo se predstaviti svekolikoj publici, bit će to i dobar poticaj za pripremu našeg drugog albuma i uskoro bi mogli ući u studio producenta Siniše Radića. Nastup u Virovitici iskoristit ćemo da premijerno izvedemo i pokoju pjesmu sa novog albuma koji će izići na „svjetlo dana„ početkom iduće godine u izdavaštvu kuće „Spona Music.

Držimo da je Virovitica oduvijek imala što za pokazati kao glazbeni grad, a i mi želimo promovirati svoje rodno mjesto na najbolji mogući rokerski način – rekli su nam dečki iz benda, Antonio Obadić (gitara), Matej Mihelčić (gitara i vokal), Vedran Halužan (bas gitara) i Goran Moslavac (bubanj). (www.icv.hr, bs)