Posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o trgovini uvedena su nova pravila u vezi radnog vremena u djelatnosti trgovine te su prodajni objekti zatvoreni nedjeljom i blagdanom, uz mogućnost do 16 radnih nedjelja u godini.

S obzirom da se u Virovitici već tradicionalno obilježava Dan grada – Rokovo, gradonačelnik Ivica Kirin donio je Odluku o trajanju manifestacije „ROKOVO 2023“. Istom se definira razdoblje manifestacije, koja će trajati od 13. do 16. kolovoza.

U svrhu razvoja turizma, Grad Virovitica omogućit će Turističkoj zajednici grada Virovitice proširenje turističke ponude na način da se organiziraju razne ugostiteljske, trgovačke, kulturne, zabavne i sportske aktivnosti na području grada. S obzirom da manifestacija počinje u nedjelju te obuhvaća blagdan Velike Gospe, ovom Odlukom dozvoljava se, kao sastavni dio manifestacije, prigodna prodaja na štandovima, kioscima, pokretnim napravama i sl. u središtu grada u sve dane trajanja navedene manifestacije, u vremenu od 8.00 do 01.00 sat sljedećeg dana. (virovitica.hr; fotografija: Matija Rođak)